Dikesfynd

DSC_9883Vintern som aldrig kom visade sig till sist och bjöd på sol och minusgrader. Under alla veckans telefonmöten spenderas tiden utomhus, längtan har nog varit undanträngd, men nu när solen visar sig slår den till med full kraft och det går inte hejda sig. Varenda cell i kroppen bara skriker efter solen, ljuset och den friska luften. Varje tillfälle tas och det är som att senaste veckornas brister måste tas igen omedelbart.

Fötterna traskar på, lungorna drar djupa andetag och ögonen letar vårtecken. Och plötsligt; någon har klippt ner en buske och slängt grenar i ett dike strax utanför tomtgränsen. Grenar med små, små knoppar. Grenar som inte ser så mycket ut för världen där dom ligger huller om buller uppblandade med annat utrensat från trädgården, men de små knutorna är ändå så tydliga i mina ögon, viskar hemlighetsfullt om stundande potential och fägring, bara dom får chansen. Och chans får dom.

Väl hemma hamnar fynden i en vas och tittas till lite då och då. De små knutorna växer till större knoppar, snart är förlossningen nära. Och en morgon har det äntligen hänt! Vita ljuva små blommor och det går inte ta miste om min glädje. Skulle vilja bjuda hem alla blomstervänner till mitt vardagsrum för att få ta del av blom-lyckan. Dagen där på tappar jag nästan hakan. Det som var ljuvligt igår är nu ett vitt moln, nästan overkligt många små blommor svävar runt grenarna. Jag blir liksom som förstelnad, undrar om någon luras och har satt dit något konstgjort. Har aldrig sett så tätt blommande grenar. Men det är sant, ut i vart och ett av de små bladen.

Så det är nu jag säger välkommen hem till mitt vardagsrum – till alla blomstervänner där ute. Bästa dikesfyndet någonsin finns att beskåda! DSC_9887

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s