I säsong – alltid

DSC_4909KÅL – gott, klimatsmart, fina näringsämnen. Kan det bli bättre? Dessutom går det nästan att få tag på kål odlad i Sverige året om då lagringstiden för hela kålhuvuden är väldigt lång. Såhär års bjuds det på många fler sorter än bara rödkål och vitkål och en favorit hos mig är spetskål som fått gå i ugnen med citron, olja, vitlök, salt och peppar, eller som här, med halloumi. DSC_4911Ibland är dock det enkla minst lika bra och har man bara en mandolin går det snabbt att strimla rödkålen som sedan dressas med en blandning av olja, äppelcidervinäger, mycket dijonsenap, salt och honung. Vill man ha kålen lite mjukare så kan man massera in dressingen en stund före det är dags att äta, men jag gillar kålen minst lika mycket när den får ha kvar sin krispiga känsla.DSC_4915Vilka är era bästa kål-tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s