I säsong

Godast just nu!

DSC_3754

Såhär års finns gott om svensk zucchini. Kanske har man till och med turen (eller snarare skickligheten!?) att odlat egen?

Min fina svägerska Emelie bjöd i början av sommaren på en rätt med zucchini som jag sedan försökt plocka fram ut minnet för att återskapa. Kanske är det inte precis som hon gjorde, minnet är inte alltid det bästa, men den här varianten är jag i alla fall väldigt förtjust i och har gjort gång på gång.

När det skall gå snabbt tar jag bara mandolinen och skivar tunt och lägger på salt, peppar, citronzest och parmesan, finns lite mer tid får gärna zucchinin saltas en stund i förväg så den släpper lite vätska. Kanske toppa med lite god olja också? Och frön eller nötter ger ju alltid lite extra struktur.

Enkelt, snabbt och gott – bättre blir det väl inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s