Någon sorts coleslaw

Ibland är jag lite trött på att mat måste klassas in i olika fack. Det skall vara ”vegetariskt” ”paleo” ”lchf” ”vegansk” ”glutenfritt” ”nyttigt” osv. Kan inte mat bara få vara mat, njutning och gott – som dessutom ger oss det bränsle kroppen behöver för att fungera? Har man allergier eller intoleranser är det ju en helt annan sak i och för sig, men annars kanske man bara själv kan få välja utan att någon utifrån behöver tänka det ena eller det andra?

DSC_6163

Nu låter det ju kanske konstigt att det är just jag som inte vill placera in maten i kategorier, jag som är så noggrann med att få i mig ordentligt med näring och tycker det är bra om man tänker på miljön och jordens resurser. Men ibland får jag bara känslan av att man vill klassa in maten i kategorier för att på något sätt markera status och lägga värderingar i hur bra och duktig du är beroende på vad du äter eller inte äter. Plötsligt blir maten något ångestfyllt och jobbigt som skall visa på status och karaktär istället för något njutbart.

DSC_6157

Jag är inte vegetarian, men äter heller inte särskilt mycket kött. Känner inte behovet eftersom det ändå finns så mycket annat som är gott och ger mig det jag behöver för att fungera bra. Som t.ex. kål. Min variant på coleslaw gör jag på rödkål, surt äpple, cremefraiche, dijonsenap, lite majonäs, pepparrot, vinäger och salt. Himla gott tycker jag, och kulören gör det inte sämre. Testa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s