På tåget upp till Åre fanns all tid att googla. Tio, eller kanske tolv dagar skulle finnas till förfogande. Alltid full av förhoppningar om att hinna med så mycket roligt när man är på väg och sedan brukar ju tiden gå allt för fort och det där man ville se och göra får vänta till nästa gång…
Men när kretsloppshuset dök upp under en ”restaurangs Åre”-googling så plingade det till i bakhuvudet, någon mental anteckning fanns sedan tidigare och förhoppningsvis kanske ett besök där kunde vara på tiden?
Jag älskar mat, men föredrar – tvärtemot många andra – att äta sällan och gärna mycket. Restauranger där inte salladsbuffé eller liknande finns gör mig sällan mätt och grönsaker är ett måste, har svårt att se maten som komplett utan gröna inslag.
På Kretsloppshuset fanns precis det jag älskar; nya spännande grönsaksblandningar i olika färger och former att plocka av efter eget tycke och smak. En varmrätt, nybakt bröd och en liten efterrätt fanns också.
Återbruk, ekologi och en respekt för naturen och miljön står i fokus och här finns utöver restaurangen en liten butik med noga utvalt sortiment. Vad jag hört genom syskon som besökt kretsloppshuset på sommaren så är även trädgården en upplevelse som man kan inspireras av tillsammans med hönsen.
Just dagarna före dopparedagen fanns julinspirerad salladsbuffé med olika kålsorter och morötter i kryddning som doftade ljuvligt.
I butiken dessa söta klädnypor från Wildlifegarden. Vill ju nästan ha en utan att behöva hänga kläder, föga oväntat i och för sig, djur är ju min svagaste punkt. Höll mig dock i skinnet och stod emot.
Restaurangen är som ett växthus och på väg till toaletten får man gå genom en kyligare del av växthuset där pelargoner och annat fint övervintrar.
Även om det finns många restauranger och annat trevligt att se runtomkring och i Åre så skulle jag gärna lägga min tid på att komma tillbaka hit. Kändes som hemma i samma stund som jag klev innanför dörren, så är du i närheten – kolla upp öppettiderna och se om ett besök är möjligt : )