Att bo

I den där lilla boken finns mina små, något spretiga noteringar. Ibland hittas en liten förklarande bild med pilar och understrykningar. Funderingar, drömmar och visioner samlade för framtiden. Boken är snart tjugo år och ännu har inget hus byggts, men noteringarna känns inte direkt daterade utan kan nog få leva tjugo år till…

DSC_4906

Härom dagen landade Gert Wingårdhs nya bok i brevlådan. Designtorget bjöd in till boksignering under torsdagen, men då jag inte kunde närvara fick jag mitt signerade exemplar hem i brevlådan istället.

Gert Wingårdh är för mig en idol, en förebild, någon jag beundrar. Han äger ögon som ser just det där som gör den stora skillnaden, som får detaljerna att bli den fantastiska helheten. En så enkel elegans. Att få skugga honom i hans arbete ett par dagar hade varit så otroligt intressant!

Att ”bo” intresserar mig mer och mer. Jag försöker jobba på att inte bli så påverkad av min omgivning, men misslyckas gång på gång på gång. Att koma hem, ta steget in i hallen, snubbla över en hög med skor och inte kunna se vidare in i köket för att det hänger jackor överallt påverkar mig. Hur mycket jag än försöker att inte bry mig så går det inte. Jag hittar inget lugn och kan inte känna mig som hemma.

Vidare funderar jag på lösningar. Hur gör vi för att jackorna istället skall hamna i garderoben och skorna i lådan? Men om ingen annan är intresserad så faller alla idéer helt platt och jag blir återigen den som bara tjatar.

Försöker påminna mig om att vara glad över att det finns ett hem åt mig, tänka på hemlösa och hur man bor i en del andra länder. Lyckas ändå inte, så tror jag plockar upp den där fina boken och bläddrar några sidor istället, drömmer mig bort till Gerts värld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s