Om att drömma, fundera och inte veta

DSC_2807

”Fönster är husets ögon”

 ”ögonen är själens spegel”

Jag går förbi detta vackra fönster då och då. Vet att det inte är någons hem men fantiserar ändå om hur det skulle vara att bo där. Drömmer vidare om framtiden och kan inte släppa tankarna på flera dagar. Någon gång vill jag nog bo i ett riktigt gammalt hus placerat där ingen finns nära, där jag vaknar i fullständig tystnad med utsikt som inte går att tröttna på och där golven är nötta efter de tusentals fötter som trampat runt år efter år.

Någon gång, men inte riktigt nu. Än så länge är närheten lite för viktig. Bekvämligheten att slippa sätta sig i bilen och istället kunna gå till jobb och skola på några minuter väger tungt. Och vi bor bra. Jag påminner mig gång på gång. Samtidigt gör det ont i mig när jag lämnat mitt hem i ordning för att senare på dagen komma hem till brödsmulor, disk på bänken och tvätt. Det gör ont, jag vantrivs, kan inte finna den ro jag behöver och framför allt skäms jag. Kan jag inte bara blunda?! Inte se smulorna? Men det går inte.

Ett gammalt vackert hus med ögon som speglar själen hjälper inte mot brödsmulornas vardagsrealism, men jag fortsätter drömma, fantisera och undra hur det hade varit. Någon gång. Kanske.

DSC_2808

En reaktion på ”Om att drömma, fundera och inte veta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s