Höstvärldar

DSC_2828

Väckarklockan är ställd före solen går upp, ändå hinner den inte ringa. Drömmar väcker tidigare, någon ramlar, faller långt, en arm skadas. Bilderna från natten sitter kvar och lämnar en känsla av att leva i två världar samtidigt.

DSC_2821

Några minuter före 06 drar världen som innehåller minusgrader, frost och frisk luft så mycket i mig så det inte går att stanna inne. Den tidiga morgonen före resten av världen vaknat och har bråttom är den världen jag känner mig hemma i.

DSC_2784

Under tiden som solen sakta stiger rör sig benen som lättast. Lungorna vidgas av luft fylld av friskt syre och väldoft och ögonen ser det lilla utan att behöva hasta vidare. Ett löv är vackrare än någonsin och frostens kristaller upphör aldrig att begeistra.

DSC_2641

Älvorna dansar sista dansen på sjön före det är dags för dem att gå hem och vila till nästa gång. När älvorna väl går hem börjar bilarnas ljud höras, cyklister med morgonstress börjar trampa fort mot tåget och en och annan brevlåda töms på morgontidningen. Morgonvärlden har bytts ut mot en helt annan värld och jag traskar hem. Benen bara går och ögonen har plötsligt blivit blinda för allt det där vackra som nyss syntes, för alla de där småsakerna lever bara i den lugna tysta morgonvärlden.

DSC_2758

En reaktion på ”Höstvärldar

  1. Vackert! Som jag känner igen dina tankar och det som drar till sig blicken. Ibland är det förtrollande. Det är nog lite av en förmåga att se det där. Önskar dig en trevlig helg! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s