Slottsträdgården Ulriksdal

DSC_9093

Vissa fredagar är ”happy friday” och vissa är inte det, men med lite fina blommor blir väl allt bättre? Och fina blommor fanns det gott om på Slottsträdgården Ulriksdal tidigare i veckan.

DSC_9049

Har bara varit här en gång förut och hade då ännu mer ont om tid än nu. Nästa gång får bli ett tillfälle med obegränsad tid, för det finns liksom ingen hejd på allt man vill titta på.

DSC_9105

Såg en tjej som plockat helt fantastiska buketter på självplocket och insåg att det kanske var tur att tiden började bli knapp och det återstod två jobbdagar innan hemfärd. Hade jag kunnat sluta plocka annars? Tveksamt.

DSC_9006

På Ulriksdal serveras vegetarisk buffé på vardagarna så jag passade på att testa den. Helt okej och mycket att välja på, men inte något som jag längtar tillbaka till. Dock gör hela stället med växthus och fina sittplatser utomhus att vilken mat som än serverats hade kunnat slinka ner.

DSC_9063

I ett av växthusen möttes höstens blommor med julens kommande fägring. Små julrosor stod uppradade på tillväxt och hur avlägset det än känns nu så kommer det antagligen bara säga swish så är vi där.

DSC_9041

Miljöerna i växthusen är då fint uppbyggda. Glömmer nästan att det är en affär och tror för en stund att jag hamnat i någon sorts visningsträdgård.

DSC_9125

Som sagt, näta gång får nog bli ett tillfälle med gott om tid, för finare handelsträdgård kan jag inte komma på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s