Här bor någon med en riktigt brinnande passion för mat.

DSC_7193

Fina, fina Rina öppnade en konversation med ”vad brinner du för?” Vanligtvis handlar samtal med okända människor om jobb, barn, civilstatus och boende, men Rinas fråga öppnade mina ögon.

DSC_7196

En människa utan eld i sig intresserar mig inte sådär jättemycket. Ibland kan jag inte alls förstå det brinnande intresset men att se någon riktigt hänge sig och älska något är spännande, oavsett om det är surf eller att tillverka flugor. Att få höra berättelser fullproppade med inlevelse och glöd väcker intresse oavsett vad ämnet egentligen är.

DSC_7205

Cecilia – min fina vän – är en sådan brinnande människa. Hon kan prata mat, leva mat och jobba med mat som ingen annan. Hon strålar och man kan inte annat än att dras med i engagemanget.

DSC_7195

Våra nätter i Stockholm har vi spenderat i Cecilias lägenhet. Att ha tillgång till kök är nästan en nödvändighet om man skall vara borta ett par dagar med Lisa. Allergier och medföljande fobier sätter stopp för all mat som inte är ”den vanliga”. När jag drömmer om att få testa en ny kaféfrukost vill hon bara äta det hon alltid äter, till och med exakt samma fabrikat för att vara på den säkra sidan.

DSC_7202

Cecilia däremot äter nog ute oftare än hemma både i jobbet och privat.  Suget efter att testa nya saker går inte att ta miste på.

DSC_7187

Slänger man ett öga i bokhyllan är där kokböcker, bakböcker och böcker om mat.

DSC_7186

Tänk om lite av denna passion kunde smittas över på mina barn. Önska går ju alltid.

DSC_7185

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s