Om att resa II

…fortsättning följer…

DSC_1979DSC_1948

Färöarnas huvudstad Torshavn blandar starka kulörer och ett landskap som tar andan ur mig. Kontrasterna är lite ovana. I Sverige pratar vi om att måla husen i kulörer som smälter in i landskapet, här har man tänkt helt tvärt om.

DSC_1981DSC_1974

Det verkar som om det går bra för landet (som i och för sig är en del av Danmark) då det byggs rätt spektakulära villor och på vägarna rullar bara nya bilar. En del gamla hus är fint bevarade men resten har nya fasader eller är på gång med renoveringar.

DSC_1986DSC_2026

Priserna på restaurangerna är höga! Hämt-sushi för två personer går på över 600kr och när vi läser restaurangernas menyer landar de flesta – vad som verkar som ordinära – middagarna på vad som skulle vara lyx-nivå i Sverige.

DSC_1996DSC_2012

Hela landet har några fler invånare än Lerums kommun så någon storstadskänsla går inte prata om ens i Torshavn, men det är inte för stadsliv man åker till Färöarna och fortsättningen blir fler får och berg…

4 reaktioner på ”Om att resa II

      • Nu blev jag nyfiken! Funderat så mycket på hur det skulle vara att växa upp där. Ser man den fantastiska naturen när man lever i den varje dag? Eller blir det som vardag? Vad gör man på fritiden? Vilka idrotter dominerar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s