At Six

När Stockholm Design Week gick av stapeln i början på februari tog jag tåget från Lerum och checkade in två nätter på At Six. Mer nyfiken än vad jag var på måndagskvällen när jag skulle kliva in i entrén går väl knappt bli, förutsatt att man inte är sex år och väntar på jultomten.

At six öppning har skrivits om på så många ställen så att försöka räkna samman de tecken som beskrivit hotellet skulle vara smått omöjligt. Efter öppningen har heller inte publiciteten stannat av.

Men hur var det då?

Jo, visst var det fint! Entrén och konstverket i trappan upplevde jag som mycket mindre än jag tänkt mig, och så är det väl rätt ofta, bilder kan både förstora och förminska. Men visst var det fint! Personalens varma leende gick inte säga något annat än fina ord om.

Uppe på rummet var minsta lilla detalj genomtänkt, matchad och vacker. Sammet, marmor, mörkt och mysigt. Välkomnande mjukt! Lätt att trivas.

Något jag alltid tittar efter när boende skall bokas (inte för att det händer särskilt ofta…) är att det finns träningsmöjligheter, och finare gym än At Six´s har jag inte stött på ännu. Efter gym behövs dusch och badrum, och tvål och schampoo som fanns där doftade ljuvligt!

Nästa morgon var det dags för hotellfrukost som ju är en given favorit. Mycket gott men ingen riktig överraskning. Matsal vacker som få och hade inte annat varit planerat kunde timmarna gärna fått gå här.

Så motsvarade hotellet de högt ställda förväntningarna? Möjligtvis nåddes dom, men min känsla är ändå något lite stel. Kanske är det för att min själ alltid kommer vara en lantis som inte riktigt hör hemma i de finaste rummen? Den upplevelsen uteblev dock helt på vackra PM och Vänner där jag traskade in med två pigga barn och allt kändes ändå välkomnande och fint.

Så fantastiskt fina interiörer, service i toppklass och allt fint man kan förvänta sig, men mitt hjärta klappar nog ändå lite starkare för PM och vänner.

 

En reaktion på ”At Six

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s