Copperhill

Vissa platser trivs man bara lite bättre på än andra och det går inte alltid att förklara varför. Copperhill som ligger längst upp i Åre Björnen – och därmed en halv backe upp från ”vårt Åre” – är ett av mina favoritställen. Första steget innanför dörren känns bara bra i hela kroppen, men till skillnad från en del andra platser vet jag mer eller mindre exakt varför.

DSC_5375

I entrén möts man av värme. Den stora öppna elden som är infattad i koppar ger ett så varmt intryck och hela interiören fortsätter i samma spår. Alla detaljer är noggrant utvalda och hänger ihop till en fin helhet. Men ibland när det är sådär ”fint” får jag känslan av att man måste vara försiktig, sitta fint och prata väldigt tyst, som om jag inte hör hemma där eller är välkommen. På Copperhill är det barn som springer runt blandat med vuxna i morgonrock alternativt skidkläder. Någon har lyckats ta en dusch och fått på sig något rent och fint men hur som helst så är du välkommen även i snökängor. Känslan är inkluderande och hjärtlig. Att det ibland är livemusik är plus i kanten.

Som sagt, omsorg om detaljer. Tvålen luktar så gott!

DSC_5504

Går man en trappa ner finns biljard, pingis och spelrum (och gymmet såklart :)) tillsammans med soffgrupp och eldstad. Om barn var välkomna på entréplan är det ännu med liv och rörelse här. Härligt med lite spel som alla kan vara med på. Och de som inte vill spela kan sjunka ner bland kuddarna.

DSC_5487

Att sitta i den varma poolen utomhus och se solen gå ner över skutan är inte heller fel. Barn är välkomna i bassängerna några timmar på morgonen och mellan 15 och 17 (om jag inte minns fel) på eftermiddagarna. Skönt att känna att det faktiskt är helt okej med hopp från kanten och plaskande, att de som inte vill ha det kan komma på andra tider. Och efter bad blir man törstig. Bra utbud av barnvänliga alternativ!

DSC_5496

Skulle kunna fortsätta länge med fördelarna, men är man nyfiken på interiören så syns den i filmen Turist.

Sedan något år tillbaka har Copperhill öppet även på sommaren och Åre är minst lika vackert då (om inte vackrare). Tycker så mycket om att se byn levande året om och inte bara överfullt ett par veckor om året för att sedan helt dö ut.

PS. har du tur kanske du ser Zlatan som byggt hus på granntomten…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s