Slättens gård

Just här och nu bor vi bra, samma plats sedan 11 år tillbaka. Barnens skola och min arbetsplats finns på knappt 5 minuters gångavstånd, lilla mataffären som ändå har allt man behöver är närmre än så. Till vardags är bil onödigt eftersom benen funkar bra och ändå är skogen och sjöarna nära. Barnens vänner bor på armlängdsavstånd, ett par av våra vänner likaså. Alla mina 3 syskon har med sina familjer flyttat inom en radie på ett par hundra meter och när kallelsen till tandläkaren kommer hinner vi dit på under tio minuter. När löparskorna är påknutna finns många varierande möjligheter och skulle regnet ösa ner finns ju jobbets alternativ nära. Vi får plats i vårt hus och har alla bekvämligheter vi kan behöva. Men ändå.

Hur skulle det vara att vakna upp mitt ute på landet? Med utrymme som snarare blir över än räcker? Med så mycket luft utanför fönstret att fåglarnas kvitter aldrig konkurreras ut av grannens gräsklippare? Med årstiderna mer levande än någonsin?

DSC_4701

I lördags var vi – i regnet, blåsten och gråvädret – på Slättens gård som hade en liten julmarknad och jag kan inte låta bli att fundera på hur det hade varit att bo sådär. Mitt ute på landet, där vägen tar slut. Med plats att bygga kojor och hönsgårdar. Med växthus och odlingslådor. Med en liten verksamhet att lägga hela hjärtat i.

Eller med ständigt skjutsande av barn? Få vägar att springa på? Ensamhet? Många bilresor och tid till förflyttning? Ständigt planerande för att inte missat att handla allt nödvändigt?

Livets svåra val.

2 reaktioner på ”Slättens gård

  1. Så mysiga bilder! Jag har inte kommit iväg att besöka Slättens gård ännu men måste åka dit snart (jag och Sofie var klasskamrater från gymnasiet). Ha en fin kväll! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s