We decor life – Rosa

Denna veckan har Weronica valt rosa som ord till #wedecorlife och som avslutning på dahlia-säsongen visar hon den allra mest fantastiska trädgårdsbuketten. Det är kanske inte någon hemlighet att jag är löjligt förtjust i de kreationer Weronica skapar av de hon själv stoppat i jorden månaderna före, och denna buketten är som sagt inget undantag.

DSC_2717

Mitt förhållande till rosa är lite kantstött. Båda mina systrar älskar rosa men jag har aldrig känt mig hemma i kulören. Kanske är en av orsakerna känslan av att jag är långt ifrån typiskt ”tjejig” – vad nu det skulle innebära – eller så finns det inget att analysera mer än att mina ögon anser att en hel del andra kulörer gör sig bättre hos mig.

DSC_2714

Hur som helst så har oktober kommit att bli den rosa månaden. Främst handlar det om bröstcancer men alla former av bidrag till cancerforskning – oavsett form – är självklart positiva. På mitt jobb har vi kommande söndag event där hela entrésumman går till bröstcancerfonden samtidigt som rosa vattenflaskor säljs för fullt hela månaden, och ett enkelt sätt för oss alla att hjälpa forskningen framåt är ju att välja det där doftljuset där en del pengar går till något bra, plocka ner varorna i den rosa påsen på Ica och lyfta blicken mot de lite bättre alternativen. Självklart ligger barncancerfonden lite extra nära mitt hjärta.

DSC_2710

Hannas passion för rosa kommer jag nog aldrig få uppleva, men just nu i oktober får nog ändå rosa flyttas upp bland favoriterna med tanke på allt gott kulören för med sig.

2 reaktioner på ”We decor life – Rosa

  1. Så vackra bilder och mycket kloka ord! Det är trots allt härligt med lite rosa i den här månaden som bara blir mörkare och mörkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s