We decor life – Till bords (& den trista sanningen)

I min önskevärd sitter vi alla fyra i familjen tillsammans runt köksbordet. Maten vi äter är god, grön och fylld av bra näring, men det är inte det som är det viktiga. Samtalet är glatt och varmt och ingen tittar på klockan. När alla ätit upp dukar vi tillsammans ut och när barnen plockat in i diskmaskinen fortsätter vi vuxna att städa undan det sista. Trevligt va?

DSC_1641

Men det där har fortfarande inte hänt hos oss. Lisas allergier (mjölk, ägg, fisk, kyckling, skaldjur, bönor, ärtor, alla baljväxter, soja, alla nötter inkl. mandel och cashew, banan, ingefära, melon…listan är ännu längre) begränsar utbudet och Stinas första år med cancer och sondmatning är en del av sanningen, men lika mycket handlar det om tider att passa. Någon behöver stanna på jobbet, en annan har danslektion, den tredje får bråttom iväg till kusinen medan den fjärde har svårt att äta lagad mat för sent på kvällen.

DSC_1650

Skulle tre av fyra ändå lyckats samlas runt bordet som är dukat med tre olika alternativ slår hjärtat ett extra litet glädjeslag. Några minuters samtal om vad som hänt i skolan under dagen. Några få minuter blir det sedan behöver någon tydligen hälla vatten på sina nudlar som efter det inte blir goda vilket sammanfaller med en plötslig mättnad. En annan undrar varför man inte får ha Ipad när vettiga samtalsämnen ändå inte avhandlas och den där tredje suckar lite men är ändå varm i hjärtat för de där minutrarna matstunden började med.

DSC_1655

Sådan är vår sanning allt som oftast men med små steg kanske vi kan närma oss önskevärlden, åtminstone någon dag i veckan?

Hos Weronica finns ett mer levande bord jag mer än gärna sitta vid. Titta in där vet ja!

 

9 reaktioner på ”We decor life – Till bords (& den trista sanningen)

  1. Det är nog ofta så sanningen ser ut! Vi har ju inga barn att ta hänsyn till och försöker alltid samlas kring matbordet om kvällen. Men det går inte alltid ihop, även om vi bara är två. Vackra bilder du bjuder på Emma! Kram Karin

  2. Ja du, Emma. De där bubblande middagarna som jag skrev om – som jag samlar på numera – händer inte varenda dag hemma hos oss. Det är även blä, vilken äcklig mat, tonårskänslor som studsar mot väggarna, trötthet och någon som ber att få sitta på annat ställe att äta. Kanske just därför som jag njuter lite extra av stunderna när allt känns harmoniskt och i fas :). Så roligt att du vill vara med och skapa! Du är så duktig med kameran!

  3. Igenkänning! Man har en bild av hur man skulle vilja att det är och så kommer det in hockeyträning och annat i bilden. Vi försöker ändå samlas hela familjen varje kväll och jag tänder gärna ljus och gör mysigt. Våra barn är stora nu och då bjuds det faktiskt på en hel del intressanta diskussioner. Så ge inte upp. Dina bilder förmedlar däremot en känsla man gärna vill ha till bords.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s