Slottsträdgården Malmö

DSC_8351

Gamla växthus kan vara något av det mysigaste som finns. Gärna lite regn som droppar på glaset och ger ett lugnt bakgrunds ljud. Värmen som stannar inne även om kylan smyger sig på utomhus. Dofterna av grönt, jord och fukt.

DSC_8343

Nu var ju inte detta en dag med varken regn eller kyla, men visar man i sin marknadsföring en bild på ett gammalt växthus så är jag fast och när det var lunchdags var då valet enkelt. Växthus, slottsträdgård och dessutom allergiinformation – vi traskade mot Slottsträdgården i Malmö.

DSC_8389

Väl där passade vi på att gå en runda i trädgården, för inte har man upplevt staden fullt ut före även trädgårdar är besökta. Eller? Oftast är det inte växterna i sig som intresserar mig utan snarare hur man har satt dem samman för att skapa olika strukturer och former. Hur små bollar kan få sväva över en lägre plantering eller hur gräs av olika slag kan lätta upp en kompakt rabatt fångar mitt intresse mer än vilken sorts allium själva bollen är. Pergolor, störar och andra byggelement förhöjer också hela upplevelsen och stannar i mitt minne.

DSC_8436

Detta skulle ju vara sommaren då vår egen trädgård fick lite omtanke. Inget har hänt ännu, men sommaren är inte slut. Med lite ny inspiration (och längtan efter tid) kanske det är dags nu?

En reaktion på ”Slottsträdgården Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s