Växtrum i Lerum

När kommunen tar initiativ till saker utöver det där basala en kommun måste sköta känns det lite extra roligt. Några år ordnade Lerums kommun ”Livsrum” men senaste åren har istället ett projekt kallat ”Växtrum i Lerum” dragit igång. Kortfattat är det varje år två kända trädgårdsprofiler som tillsammans med Lerumsbor skapar varsin offentlig trädgård. Mer finns att läsa här. Som en del i projektet ordnas också en del event och föreläsningar, det flesta helt gratis.

Gångna veckan har en del av föreläsningarna varit, men fortfarande finns några kvar att boka in sig på. Klicka här för mer info.

DSC_6258DSC_6270

Som medarrangör har jag, och min arbetsgivare, bjudit in föreläsare till mitt jobb som hållit föredrag öppet för alla invånare om Grön kost. Roligt att få vara en del av något som man starkt tror kan lyfta hela närsamhället.

Lika roligt var det att få lyssna till Maria Soxbo – husligheter – som i torsdags pratade om Hållbar inredning på Aludden. Mycket intressant, god, vacker mat och fint ordnat!

På vägen hem gick vi förbi en av de trädgårdarna som ordnades via projektet för ett par år sedan. Nu blommade mycket fint. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s