Fratelli – Örebro

DSC_5202

En restaurang-upplevelse är så mycket mer än vad maten smakade. För mig är det lika viktigt att trivas i miljön, att personalen är trevlig och hjälpsam och att atmosfären känns välkomnande.

I lördags klev vi in på ett Fratelli som var fullsatt, men efter en stund i baren – barnen var otroligt imponerade av killen som gjorde drinkar och fina glass-efterrätter – fick vi ett ledigt bord förutsatt att vi var färdiga om en timma.

DSC_5168

Att resa med barn där den ena har fler allergier än händerna har fingrar och den andra är uppvuxen på sondnäring ställer en del krav på restaurangerna. Det absolut bästa bemötandet vi fått var på PM och vänner där de hade ordnat en helt egen meny till Lisa. Helt fantastiskt och en upplevelse utöver det vanliga. Sådant bemötande förväntar vi oss inte men att personalen i alla fall försöka lyssna och lösa något att äta är önskvärt.

DSC_5180

Efter en titt på menyn beställdes en sallad och så var det det där med barnen. Tyvärr kunde inte personalen tänka sig att ordna något kött/tillbehör till Lisa även om det fanns kött på menyn – men som då alltså ingick i någon rätt med ingredienser Lisa inte tålde. Det hon fick var pasta. Punkt.

DSC_5178

Stina ville ha pizza utan något på, alltså bara själva brödet. Inte heller detta var möjligt att ordna, så för Stina blev det samma som för syrran. Pasta. Och kanske är det mest mamman som upplever detta som tråkigt, barnen åt pastan, saltade lite extra och tyckte det var toppengott!

DSC_5171

Toppengod var även min sallad. Vacker och smakrik.

DSC_5091

Nästa dag när vi befann oss i närheten igen och lunchdags började närma sig önskade barnen att få gå till samma ställe och äta pasta igen. Tydligen bara i mitt hjärta kvällen före upplevts som lite tråkig. Glada barn är alltid måltidens bästa ingrediens även om en skål sallad också sitter fint.

DSC_5085

Så är man en lite mindre ”besvärlig” kund är jag övertygad om att Fratelli är ett toppen-ställe. God mat och lokal som välkomnar på alla sätt och vis. Gemytlig ljudnivå och inredning som i alla fall tilltalar mig, men om någon sitter inne på tips runt om i Sverige på mer flexibla restauranger så tar jag gärna emot dem!

 

 

En reaktion på ”Fratelli – Örebro

  1. Visst är det fint där, men vilket otroligt tråkigt bemötande med Lisas mat, hur svårt ska det vara? 😦 Min moster å mina kusiner bor i huset mittemot Frattellis, vi bodde precis där i vintras när vi var där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s