Fredagsblommor på en lördag

Denna vår-vintern har tulpanerna varit få hos oss. Tulpaner utan sällskap från matbutiken har inte lockat, knoppiga, krispiga första dagen och sedan gulnande toppar på bladen nästa. Gult är som bekant inte en av mina favoritkulörer – och besöken hos floristen har varit relativt få när tid behövts till annat – så tulpanerna har inte hunnit bli uttjatade direkt.

DSC_3922

Men så idag skulle ett par timmar spenderas på vårt torg där folkhälsan gjorde sig påmind i form av löparlopp. Min funktion var att en gång i kvarten se till att förbispringande små knattar mellan 2 och 6 år inte sprang vilse. En sådan funktion innebar också minutrar mellan starterna där ögonen kunde vandra vidare till närmsta trappan där Alis frukt skyltade ”kanske säsongens sista tulpaner?” för 50 kronor. Säsongens sista tulpaner blev inte riktigt säsongens första, men inte heller långt därifrån. De – möjligtvis – sista dock så mycket finare än buntarna i närmsta spann på Ica.

DSC_3925

Men vad hände egentligen? Valde jag just rosa tulpaner? Frivilligt? Undrens tid är inte förbi.

DSC_3924

2 reaktioner på ”Fredagsblommor på en lördag

  1. Blev faktiskt lite förvånad när jag såg att du hade valt rosa tulpaner! Plötsligt händer det! 🙂 Väldigt vackra hälsar en som har rosa som favoritfärg! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s