Höganäs

En kylig januaridag stannade vi några timmar i Höganäs. Temperaturen visade hela 13 minusgrader och havsluften nöp ordentligt i kinderna.  Som vanligt var världen lite vackrare i minusgrader så mössa, vantar och underställ fick bli följeslagare längst vattnet.

När vi kommer till nya orter så är det nästan obligatoriskt att gå en sväng längst gatorna och titta på husen. När växte just denna staden eller byn fram? Kan man få en förståelse för vilka människor som bor här? Finns det lite extrafina detaljer att lägga märke till? Så mycket att fundera, spekulera och prata om.

När näsan nästan tappat känseln av kylan blev Höganäs Saluhall perfekt att kliva in i. Vad det egentliga gradantalet var där inne har jag ingen aning om men den varma känslan tinar vilka frusna själar som helst.

Just denna dagen var det uppdukat till helgbuffé och hjälp(!) så mycket gott det fanns att smaka på. Rekommenderas varmt!

Även butikerna var öppna och de andra gångerna vi besökt saluhallen och magasinet har det varit smått omöjligt att ta sig fram då det varit otroligt mycket människor, men då – i början på januari – kunde man i lugn och ro gå och titta och känna på butikernas utbud. Så tipset är att planera sitt besök till lågsäsongen om man som jag är något folkskygg : )

 

En reaktion på ”Höganäs

  1. Åh, underbara Höganäs! Så fina bilder! I Lerberget, som ligger precis intill, har jag tillbringat varenda sommar sedan jag var barn hos mormor och morfar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s