Julmarknad på Strömma

Första advent kom tidigt i år och Strömma farmlodge bjöd in till Farmers Julmarknad. Härlig känsla där på Strömma, som en egen liten värld nyskapad i det gamla mitt bland åkrar och ängar. Så fint att allt inte måste finnas i städer, att det bevisligen går att ha verksamhet på landet – bara man gör det riktigt bra.

dsc_7779dsc_7785

Extra trevligt att hälsa på fina Rina som man annars hittar på Lis Mejeri, men som nu bistod med julrim i världsklass. Ser fram emot julbordet på mejeriet kommande torsdag .

dsc_7739

I caféet sattes stämning med stråkar som framförde julmusik. Bättre stämningssättare än musik är svår att hitta. Att få välja sin egen tekopp och hitta en riktigt fin kan glädja vem som helst.

dsc_7766dsc_7755

Förutom utställarna var även Strömmas egen butik öppen. Alltid kan man hitta fina saker där, och att gå från rum till rum är lite som att få komma hem till nya bekantskaper och leta skatter, istället för de stor öppna butikerna med bra överblick – där allt visar sig vid första anblicken – som man är mer van vid.

dsc_7782

På väg in i en av ladorna hängde en så fin idé. Tänk om man ändå hade kvar sina gamla skor sedan barndomen. 15 par söndersprungna Nike Free ger liksom inte samma känsla…

dsc_7796

Följer man Strömma via instagram ser man när nästa tillfälle kommer att besöka pärlan bland åkrarna och såhär såg det ut sist jag och barnen tittade förbi i somras.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s