Besökstip – Gunnebo Slott

Gunnebo Slott har kanske legat där i bakhuvudet ett tag men det var först när både Weronica och Carina skrev så fint om platsen som suget att åka dit växte sig riktigt stort.

DSC_0784

DSC_0760

DSC_0761

I slottsträdgården fanns bland annat välskötta odlingsbäddar med halm att gå på för att nå grödorna. Allt såg ut att trivas mer än väl och suget att odla mer ätbart växte nog hos fler än mig.

DSC_0750

DSC_0770

DSC_0767

I caféet såg lunchen riktigt god ut men som vanligt så fanns inte något Lisa tålde, annars hade vi gärna stannat och ätit för finare restaurangemiljö får man nog leta efter. Grusad gårdsplan och så fina färger inne.

DSC_0788

DSC_0790

Odlingarna bestod inte enbart av ätbart utan bland annat fanns lupiner i en lite mer ovanlig färg och rosor lite här och där.

DSC_0796

Med tanke på barnens något skrala matintag fick vi lämna den guidade visningen av slottet till nästa gång, för i sommar kommer Gunnebo Slott vara en del av Gothenburg Green world så nästa besök behöver inte vara långt borta.

DSC_0798

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Besökstip – Gunnebo Slott

  1. gunnebo är verkligen så fint!! en kollega ska dessutom gå trädgårdsmästarutbildningen där. drömmigt! synd att ni missade lunchen. de har nog det bästa vegetariska köket!! helt fantastiskt!

  2. Men å så mysigt det såg ut, får jag försöka komma ihåg om man hamnar på den kusten inom kort. Jag är för dålig på att semestra nära hemmet och åka på utflykt. Funderar i smyg på att vi kanske måste skaffa en bil så man kommer iväg…

    • Jag har en liten bok där jag skriver ner alla tips på cafeer, ställen och annat, som jag plockar fram när vi är på väg någonstans…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s