I min systers trädgård

Tänk hur mycket olikheter berikar oss. Olikheter på alla livets plan. Saker, tankar och funderingar måste inte vara rätt eller fel, bara olika helt enkelt.

Min ena syster och jag är nog varandras motsatser på många sätt. Hon är öppen, inbjudande och verbal, jag är långt därifrån. Hon är färgglad och mönstrad, jag är grå – i bästa fall med inslag av brunt, vitt, svart – och diskret. Hon är alla blommor medan jag är bladen. Ändå är det så fint att gå vägen förbi hennes trädgård, platsen man kan hitta henne jordig med spaden i handen även om klockan hunnit visa spöktimme. Platsen där det blommar och spirar, platsen där gräsmattan som förut var stor som en fotbollsplan bara krymper år efter år.

Mina växtval skulle antagligen varit mer blad, mindre färgglada och färre till sorterna men oj vad jag njuter av andras blommor, även om jag inte vill ha detsamma hemma hos mig.

DSC_7749

DSC_7108

DSC_7753

Löjtnantshjärta som fanns i min uppväxt-trädgård  ❤ Just dem, pioner (som vi kallade myr-blommor) och vallmo är de blommor som jag starkast förknippar med mammas och pappas dåvarande trädgård.

DSC_7773

Trift ger mest associationer till segling (sjösjuka), klippor och kust. Kan känna lukten av saltvatten.

DSC_7125

DSC_7126

Pappas favorit liljekonvaljen. Antagligen på grund av doften.

DSC_7724

Men jordgubbarna, ja, dom skulle jag kunna ta med hem vilken dag som helst!

En reaktion på ”I min systers trädgård

  1. Vilket fint inlägg, fantastiskt vackra bilder och fina ord som beskriver dig och din syster. Men jag håller definitivt inte med om att du är grå, snarare sober och stilfull!! Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s