4 av alla hundratals bilder

I år kan jag inte ens räkna hur många foton med vitsippor jag tagit. Vitsipporna är för mig så starkt förknippade med min barndom, med Nääs-skogen och med min vän Elin. Såhär i efterhand kan man säga att vi snarare skövlade sipporna än plockade. Ju fler desto bättre. Med oss hem, på våra cyklar, fanns vitsippor i händerna, i växelvajern, i pakethållaren och det skulle inte förvåna om några var instoppade under sadeln. Cykelkorg var guld värd.

DSC_6191

Som jag minns det plockade vi vitsippor hela våren lång, men ju äldre jag blir desto kortare känns perioden då vitsipporna blommar.

DSC_6225

Om några dagar är det för sent att traska fram i naturreservatet med vitsippor så långt ögonen kan nå. Senaste veckorna har hela tiden tanken funnits att jag nog måste ”passa på”, därav många, många foton 🙂

DSC_6527

I min barndomsskog, mellan Floda Hyltorna och Nääs går det nog finna vitsippor några dagar längre än i reservatet. Att sätta fötterna på stigarna där jag inte gått på många år är som att bläddra i ett gammalt fotoalbum, minnena ramlar över en.

DSC_6239

Nog är det vackert nu.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s