Månadens lista – januari 2016

Odds & Ends, Krickelin, Johanna Bradford, Ingen vanlig dag , Hannarty och Living by W. Åh, så mycket jag tycker om era listor! Blandade rubriker från er alla och fick ihop till:

KÖKSDETALJ

Nej, inte knopplisten, skärbrädorna, grytunderlägget eller Moccamastern. Utan hushållspappret. Jo, en 5-åring som sondmatades de åren då matrutinerna skulle präntas in sitter mest och pillar och plockar med maten. Mycket hushållspapper går det åt och många disktrasor sveper över både bord och golv.

DSC_1790

HÅR

Har Sixten gott om. Grannens katt som vi tycker så mycket om. Tråkigt med allergier, men vi lånar honom korta stunder. Själv har jag fler och fler gråa hår som jag bär med stolthet.

DSC_1713

MAT

Vår vardags största utmaning. Ett barn med allergier av alla de slag, (mjölk, ägg, fisk, kyckling, bönor, ärtor för att nämna några), ett barn helt utan matrutiner, en man utan större matintresse och jag då som gärna vill ha en kosthållning av god kvalitet. Inte det lättaste att få ihop alltid. Men vi jobbar på det. Ser fram emot ett år då nya alternativ introduceras, och en nyfikenhet väcks hos de lite smått rädda barnen. Alla tips mottages gladeligen, både på allergi-vänliga recept fullproppade med micronutrienter, på rutiner och på tips att få barn att våga smaka.

DSC_1548DSC_5400

RESMÅL

Kanske klassas inte Kungsbacka som resmål, men åtminstone som besökstips? Och på tal om mat, passa på att testa Berit och Elvy.

DSC_1734DSC_6649

BLOMMA

Hur mycket jag än saknar snön som skänkte både ljus och mil till längdskidåkningen så får det gärna slå ut små körsbärsblommor på grenarna inomhus.

DSC_1738

PÅ VÄGGARNA

Stina pratar dagligen om att hon vill ha ett hästrum. Jag som aldrig varit hästintresserad vet inte riktigt hur jag skall tillgodose hennes önskemål. Kanske skall börja med att printa ut fotot, från förra lördagens snöfall som fastnade så fint i hästen Elsas man, och sätta upp på hennes vägg?

DSC_1605

STIL

Butiken där det känns som om jag hade kunnat blunda, bara ta något och ändå blivit nöjd med mitt val. Butiken med en stil som passar mig så bra, dessutom i finaste miljön. Brique på Nääs Fabriker.

DSC_9765

 

INSPIRATION

I massor får jag av kreativa tjejer som skapar egna världar. Så roligt att efter femton år stöta på tjejer från skolan som nu driver egna företag, som tex Isabelle och Lisa. Jag beundrar er verkligen och är glad att få titta in hos er då och då.

DSC_1450

MOOD

I wish… men snön är ett minne blott. För just nu i alla fall.

DSC_0468

Sist men inte minst:

DETALJ

Det är liksom de små sakerna som gör det. Bladen på clementinerna, så mycket godare det ser ut!

DSC_1716

Snart dags för februari och kanske en och annan snödroppe?

 

5 reaktioner på ”Månadens lista – januari 2016

  1. Men åh så fint! Du tar verkligen helt fantastiska bilder med härligt ljus i. Kul att du har fotat alla bilder själv till listan – det kanske jag ska ta som en utmaning och också göra till nästa månad! 🙂

    Ha en fin lördagskväll.
    Kram K.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s