Saffran är alltid gott, men kanske lite extra gott nu när julen är närvarande. Doften och färgen fångar så mycket mer än bara smaksinnet. På något sätt så känns det alltid lite speciellt med saffran.
Finns många sätt att göra chiapudding på men just denna gjorde jag med 1,5msk chiafrön, 0,5msk mörka phylliumfrön, 0,25g saffran, lite kockos och 2dl osötad mandelmjölk. Så får den stå i kylen under natten.
Jag som inte är så förtjust i söta smaker till frukost tycker några mandlar och kanske lite kockos till är perfekt. Vill jag chiapuddingen tex som avslutning på lunchen och då ha något sötare så tar jag ett tärnat päron till. Självklart kan man söta med något eller använda mandelmjölk (eller annat alternativ) som är sötare.
En blomma, levande eller torkad, måste alltid ingå till frukosten.
För fler chia-varianter titta in hos Annelie.
Tack Emma. Sitter i soffan med en kaffe och njuter Luciamorgon. I köket väntar just en chiapudding med saffran 🙂 Ha en fin luciadag. Kram.