Ikea Stockholm

För några veckor sedan passade jag på att tömma vardagsrummet när barnen och mannen ändå var hos farmor. Pianot hämtades för renovering och den gamla soffan fick leva vidare hos en nyss hemifrån-flyttad. Bättre läge för golvmålning får man nog helt enkelt inte.  När golvet torkat fanns dock inte många möbler att bära in igen, bokhyllan som tagit mest plats skänktes till en bror.

Sedan dess har oredan regerat. Fat, skålar, vaser blandat i högar med böcker och korgar fyllda med kuddar. När pianot flyttade hem igen fick det ny roll som förvaring… Ohållbar sådan på lång sikt.

Redan vid första ögonkastet, då Ikeas Stockholm-vitrinskåp lanserades, fastnade det i hjärtat. Men beige? Det mesta är ju grått – vitt – svart här, med mörkt trä och lite brunt. Mannens argument var att vi behöver kunna gömma undan saker. Till viss del har han rätt.

DSC_9415

Men nu står det ändå här. Tillsammans med veden som skall torka och förhoppningsvis flytta in i ett ännu obefintligt praktiskt och snyggt (HUR hittar man det?) vedställ (tips mottages gärna på ställ som rymmer relativt mycket ved och är slutna i botten så det inte skräpar ner så mycket). Den beige färgen fungerar med tapeten.

DSC_9427

En typ av sluten förvaring…eller?

DSC_9409

Och egentligen – det där med sluten förvaring – lamporna kan kanske likaväl ligga i en korg?

DSC_9422

Skålar, fat…

DSC_9431

…kan man inte ha för många av?

DSC_9418

Och lite nostalgi till det. Tamburinen har funnits i ”min” träningssal så länge jag kan minnas. Nu har den fått små blessyrer och får ett mer skyddat liv uppe på ett skåp.

DSC_9400

Visst hade läderhandtag legat mer i tiden, men jag tycker så mycket om dessa. Och hela skåpet.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s