Stinas rum & rosa

Barnrum.

DSC_1075

Roligt men svårt. I detta rummet bor Stina, fyra och ett halvt år. Inte så förvånande alls.

Men hur blev det sådär – helt rosa?

 DSC_1068

När storasyster Lisa föddes för nio år sedan klädde jag henne i turkost, brunt, naturfärger och mycket vitt. Sedan kom dagen då hon själv ville välja. Inte hade hon hunnit bli särskilt gammal, bara sisådär knappt två år. Någon förskola gick hon inte i – så varifrån kom längtan efter rosa och klänning? Vem hade påverkat? Eller kom längtan från hennes inre?

Jag har ingen aning.

DSC_1062

Har man hunnit bli nio år så är det turkost som gäller, men lillasyster, hälften så gammal, pratar och ber fortfarande om rosa och mamman säger ”ja men visst!” men tänker i smyg ”hur skall vi kunna mötas halvvägs…”

För nej, rosa är inte min favoritfärg. Men båda barnen är mina favoritbarn och att se deras glädje är den största lyckan för mig. Även om jag måste leva väldigt nära rosa.

5 reaktioner på ”Stinas rum & rosa

  • Tack snälla du:)
   Jag står ut med det rosa så länge Stina är nöjd och jag slipper riktigt skrikig rosa i kombination med för många plast-prylar;)

 1. Åh, vilket härligt barnrum! Jag tycker du gjort det bra, den där smutspastelliga tonen är dov och angenäm. Jättefint! Och perfekt inspiration till mig som är i stånd med att renovera ett tjejrum i höst, där vi också ska enas om färger… Jag vill åt de dova antifärgerna medan dottern vill ha glatt och knalligt. Det blir att enas… Gillar idén med molnet runt sängen, har du gjort det på fri hand?

  Fantastiskt fin blogg också, har hängt här ett tag men är dålig på att kommentera…

  Ha en fin kväll!

  Karin

  • Tack!
   Hur gammal är tjejen som skall få ny färg i rummet? När jag hört runt bland vänner och bekanta känns det som många tjejer följer samma mönster – rosa som småtjejer – över till lila, vitt, turkost – för att sedan bli tonåringar med mer svart och starkare kontraster. Konstigt det där.

   Molnet har jag sågat ut med sticksåg ur den tunnaste Mdf-skivan jag kunde hitta på Beijer. Använde tallrikar i olika storlekar för att få det runt. Sedan var det bara att måla.

   Hoppas kantarellerna smakade bra! …förresten, kantareller kan nog inte smaka dåligt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s